Mid Sweden Swap 28/2 -09

Blev även i år ett lyckat evenemang i strålande sol och 5-6 minusgrader. Vi börjar växa ur dessa lokaler så till nästa år får vi kanske leta nått större. 56 st bord var bokade men några säljare dök tyvärr inte upp så det löste sig med platserna. Ca 500-600 besökare passerade under dagen. I källaren under ICA-affären samlades ett gäng sköna nostalgiker tillsammans med annat vanligt folk och träffas, snackar och så byts det ägare på en del saker. Strax efter elva var samtliga parkeringsplatser i centrala Gnarp fulla..
Utanför ingången stod personal från Kulturstjärnan med en ”rökmaskin” och grillade hamburgare och sålde.
För visst är det här en marknad för folk som gillar krom och V8-muller men egentligen är det så mycket mer. Det här är en resa bakåt i tiden. Det här handlar framför allt om 50- och 60-talet men lite 70-tal och nostalgiprylar fanns det också i lokalen. En vild budgivning på en Snöslunga från 50-talets mitt avgjordes till ett lycklig köp för en samlare. Det här handlar inte bara om folk som gillar bildelar för här fanns mycket för de som gillar mopeder, mc och musik samt tilltugg för fikasugna.
Besökarna var kanske mest folk födda på femtio- och sextiotalet men alla åldersgrupper fanns ändå här och det var ganska många födda före 1950. Men även många nyblivna entusiaster hade hittat hit. Bland konstiga prylar hittade vi den här saken nedan på bild men ingen har en aning om vad det är. Förr i tiden fanns det en Olle Olsson från Harmånger som dök upp lite här och där med saker som folk aldrig hade sett och självklart undrade han om folk visste vad det var? Så Mid Sweden Rebels gör som Olle, vi undrar om någon vet vad det här är? Inte ens Olle själv visste.
Två glada besökare från Matfors fastnade på bild men det fanns många fler där.
Birgittas delar lockade folk men inte så många handlade. Kanske drog Birgittas leende mer än bilprylarna och ett leende får man gratis.
Fanns det några snygga bilar utanför på parkeringen då? Självklart fanns det snygga bilar men inte så många som vi hade hoppats på.
Pristagare usa-bil Bild 846

Snyggaste besökande USA-bil blev Anette Frenells Buick 1958, från Jättendal.
Pristagare Europe bild 843

Snyggaste Europé-bil blev Sven-Ove Gullman/Nilssons A-traktor, från Timrå.
Tack alla säljare och köpare på Mid Sweden Swap 2009.

Copyright © 2008-2017 Mid Sweden Rebels Hälsingland. All rights reserved.